1 Kasım 2012 Perşembe

Kendim Diktim / Petrol Yeşili Şehir Temalı Elbisem

Merhabalar.. :)) Ben geldimm..
Kendim diktiğim petrol yeşili elbisemle geldim :)..
Bunun kumaşını cok cok sevmiştim ve halada seviyorum rengine desenine bayılıyorum.. Kumaşcıda bu kumaşı görmemi eşim sağlamıştı, o göstermişti.. Burdan O'nada kocaman sevgilerimi ve teşekkürlerimi sunuyorum elbette..:)
Elbiseyi blogumdan önce dikmiştim bu sebeple dikiş aşaması fotoları yok...( Aslına bakarsanız blogumu açtıgımdan buyana pek dikiş dikme fırsatımda olmadı.. Oğluşumun anaokulu servisi erken geliyor bu sebeple akşamları onu erkenden uyutmaya çalışıyorum, erken yatma gibi bi huyu yokta..:) Neyse oğluşumdan daha sonra başka bi postda bahsedeceğim zaten.. Biz gelelim asıl konumuza..
Elbisemin kesim aşamasında hazır bi kalıp kullanmadım. Ölçülerime göre karambole kestim. Bedeni kesmek kolayda kollar biraz zorladı. Kestikten sonra teğel çekmek gibi bir alışkanlığımda yok, zor geliyor. Zaten arada bi dikiş dikme fırsatı bulurken bunuda teğelle geçirmek istemiyorum, hemen makinaya geçmek istiyorum :)) Bu nedenle kolları elbise bittikten sonra tekrar elden geçirdim son haliyle üstüme tam oturdugunu düşünüyorum.. Umarım sizde benim begendiğim kadar begenirsiniz..
Petrol Yeşili elbise

Petrol Yeşili elbise

Petrol Yeşili elbise

Petrol Yeşili elbise

Petrol Yeşili elbise

Petrol Yeşili elbise

birde makinamla nostaljik bi fotom olsun dedim..:)) 
Petrol Yeşili elbise

Ne diyorsunuz sizde beğendiniz mi? :):)


8 yorum:

  1. ne güzel şeyler dikiyorsun sen ya valla özendim :) ben de bitek dikim işine el atmadım ona da özeniyorum :) kumaşın desenini çok sevdim güzel günlerde giy canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yaa.. Begenen oldukça daha fazla dikiş dikesim geliyor.. :)) Sende o potonsiyel var sen yaparsın :)) yeterki bi el at.. :))

      Sil
  2. harika olmuş :) kumaşına bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim.. Ama bu geçen sezondan kalma bi kumaş devamını yada benzerlerini bulursam yeni projeler için almak istiyorum.. Bulurum inşallah..:)

      Sil
  3. Bloğunuz hayırlı olsun öncelikle :) Ben de sizin gibi kumaşın üzerindeki desene bayıldımmmmmm.... Maviyi de çok severim ama bu desenlerin sarısı olsaaaaaaaa ben de görür görmez alırdım herhalde :) Çok güzel ve kullanışlı bir model dikmişsiniz bence.. Güle güle giyin :)

    YanıtlaSil
  4. Hoşgeldin.. Teşekkür ederim. evet sarıda güzel olurdu ama bulabildiğim tek renk buydu olsaydı bende tüm renklerinden alabilirdim yinede bu rengi cok seviyorum.. ama bu binalı desenler için düşündüğüm başka bişey var kendim çizmeyi denemek istiyorum umarım yaptıgımda hala burda olursunuz..:))

    YanıtlaSil